5 tips voor optimaal effect van je podologische zolen op maat

Je voeten zijn de fundamenten van je lichaam. Maar soms wijken die fundamenten af van de norm. Het gevolg? Lichamelijke ongemakken, zoals pijn aan je knieën, heupen, schouders of nek. Gelukkig corrigeer je met podologische zolen op maat efficiënt een afwijkende voetenstand.

Wil je optimaal effect van je podologische zolen op maat? Hou dan rekening met deze 5 tips:

  1. Draag je zolen in de juiste schoenen
    Om de optimale werking van je podologische zolen op maat te verzekeren, is het belangrijk dat je ze draagt in de juiste schoenen. Dat betekent dat je je podologische zolen niet in je slippers of je sandalen met open hiel legt. Heb je schoenen met veters? Bind die dan altijd om te voorkomen dat je voeten gaan schuiven in je schoenen.

 

  1. Draag je zolen consequent
    Herhaling is de sleutel tot succes. Je krijgt alleen een optimaal effect als je je podologische zolen consequent draagt. Spierpijn is normaal als je start met je zolen te dragen. Bouw de frequentie op: draag je zolen de eerste dag een uur, de tweede dag twee uur, enzovoort. Na een week ben je je zolen gewend. Heb je na zes weken nog klachten? Ga dan terug naar je podoloog.

 

  1. Draag je zolen altijd eerst in je gewone schoenen
    Heb je podologische zolen om te sporten? Draag die dan altijd eerst een weekje in je gewone schoenen. Zo kunnen je voeten wennen aan de zolen en zul je blaren voorkomen. Bovendien kan het ook handig zijn om twee paar podologische zolen te laten maken: een paar voor je sportschoenen en een paar voor je gewone schoenen. Want de meeste sportschoenen hebben een specifieke vorm.

 

  1. Was je zolen regelmatig
    Je podologische zolen op maat zijn zoals elk product. Als je het onderhoudt, heb je er langer plezier van. Je kunt je podologische zolen manueel wassen met wat water en zeep of ze op 30 °C wassen in de wasmachine.

    Let op! Droog je podologische zolen nooit in de zon of op de verwarming om vervorming te voorkomen.

 

  1. Bescherm je zolen
    Je kunt je zolen op een heel eenvoudige manier beschermen door er kousenvoetjes uit badstof omgekeerd over te trekken. Koop je kousenvoetjes altijd twee maten groter dan je schoenmaat om vervorming van je podologische zolen te vermijden. Kousenvoetjes helpen ook als je zweetvoeten hebt.

 

PODO+ kiest al jaren voor de hoogwaardige podologische zolen van BORGinsole, die zich onderscheiden op het vlak van kwaliteit, effect, draagcomfort, hygiëne, levensduur en toepasbaarheid.

 

Wil je lichamelijke ongemakken aanpakken met kwaliteitsvolle podologische zolen op maat? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Bij PODO+ analyseren we je volledige bewegingsapparaat om zo de ideale zolen te maken. Bovendien nodigen we je op vaste momenten uit voor een controle, zodat je altijd blijft genieten van optimaal rendement.

 

Toegepaste behandelingen

Voetverzorging reumapatiënten
Voetverzorging diabetici
Schoenadvies
Podologische zolen op maat
Podologische voetverzorgingen
Podologische screening voor kinderen
Podologische screening voor sporters
Orthonyxie
Orthoplastie
Bewegingsanalyse

Pak je probleem aan bij de basis