Een blik achter de schermen van BORGinsole, producent van hoogwaardige podologische zolen

Al bijna vijftien jaar vertrouwen we bij PODO+ op de kwaliteit van de podologische zolen van BORGinsole. Hoog tijd dus voor een blik achter de schermen. BORGinsole-oprichter Paul Borgions vertelt met veel plezier het hele verhaal.

Paul: “Ik ben al 40 jaar een autodidactische podoloog. In mijn tijd bestond de opleiding podologie nog niet. Maar dat zette geen domper op mijn drive en interesse. Dus volgde ik buitenlandse opleidingen om mijn dorst naar kennis te lessen.”

Twee essentiële ontmoetingen

“Die dorst is nooit weggegaan. Toen ik al stevig van het kennisvat gedronken had en mijn eigen praktijk had opgericht, heb ik mijn expertise gebruikt om mee de bacheloropleiding Podologie uit de grond te stampen aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daar heb ik zowel Tom en Kim, twee studenten van mij, als mijn vrouw Gratienne ontmoet. Twee ontmoetingen die essentieel zijn gebleken voor het ontstaan en het succes van BORGinsole.”

 

Innovatie in de gezondheidzorg

“Vroeger had je als podoloog maar één manier om podologische zolen te maken. Gipsen. Die techniek was al meer dan zestig jaar oud en had eigenlijk de tand des tijds niet doorstaan. Maar er was geen andere mogelijkheid op de markt. Tot ik achttien jaar geleden mijn vrouw leerde kennen. Die was heel vertrouwd met de thema’s innovatie en outsourcing in de gezondheidszorg en zag potentieel.”

 

3D-scannen en frezen

“Dankzij mijn vrouw kwam ik op het spoor van 3D-scanning. In het begin was onze zoektocht naar een performante scanner heel moeilijk, want er was niet veel op de markt. Toch zijn wij erin geslaagd om via 3D-scanning en freesmachines een alternatief te vinden voor al dat gipsen. BORGinsole was geboren.”

 

De sprong gewaagd

Tom en Kim zijn heel belangrijk geweest in de verdere evolutie van het bedrijf. Ze toonden vanaf het eerste moment interesse. En dat was niet zo evident, want elke podoloog maakte op dat moment nog zelf zijn podologische zolen. Tom en Kim hadden trouwens net een nieuwbouw gezet met daarin een ruimte om te gipsen. Toch hebben zij het als eersten aangedurfd om de sprong te wagen en te kiezen voor BORGinsole.”

 

Stevig klantenbestand

“Ons groeiverhaal en dat van PODO+ loopt eigenlijk parallel. We zijn beide klein begonnen, maar hebben ondertussen een stevig klantenbestand opgebouwd. Wij produceren ondertussen podologische zolen voor 127 praktijken. En PODO+ heeft ondertussen 4 vestigingen.”

 

Dynamische podopraktijk

“Bij PODO+ in Bilzen en Diepenbeek is Tine aan de slag. Zij is nog een link tussen mij en PODO+. Want Tine heeft nog stage bij mij gelopen, en kiest al sinds 2010, toen ze met haar eigen praktijk startte, voor de zolen van BORGinsole. Ondertussen zijn haar praktijk en die van Tom en Kim samengesmolten tot een dynamische podopraktijk met gedreven medewerkers met wie ik graag te maken heb.”

 

De beste zolen

“We willen bij BORGinsole niet zomaar podologische zolen maken. We willen de béste podologische zolen maken. En ook daarin spelen Tom, Kim en Tine hun rol. Ze bezorgen ons feedback, doen suggesties, geven tips en denken met ons mee om de kwaliteit van onze zolen almaar te verhogen. Als wij een nieuw type zool hebben, produceren we altijd een prototype dat we door een selectie podologen laten testen. Een van hen maakt daar altijd deel van uit.”

 

Positieve druk

“De podologen van PODO+ zijn voor ons een belangrijk klankbord. Het zijn toffe, leergierige mensen die ook kritisch zijn en zeggen wat ze denken. Ze zorgen voor positieve druk en dat is goed. Het is heel fijn om met hen samen te werken!”

 

Ben je op zoek naar podologische zolen van topkwaliteit? Neem dan contact met ons op en stap zonder lichamelijke ongemakken op BORGinsole-zolen door het leven.

Toegepaste behandelingen

Voetverzorging reumapatiënten
Voetverzorging diabetici
Schoenadvies
Podologische zolen op maat
Podologische voetverzorgingen
Podologische screening voor kinderen
Podologische screening voor sporters
Orthonyxie
Orthoplastie
Bewegingsanalyse

Pak je probleem aan bij de basis