Grounded running: bewegen met minder blessures

In onze praktijken zien we heel wat mensen die (te) enthousiast beginnen sporten, maar na verloop van tijd last krijgen van blessures. Vooral lopers zijn er gevoelig aan, omdat ze constant herhaalbewegingen maken die erg belastend zijn voor het hele lichaam. Met uiteenlopende gevolgen. Soms stoppen ze uiteindelijk met sporten.

Gelukkig hoef je je sportieve voornemens niet helemaal aan de kant te schuiven. Dankzij grounded running kun je toch blijven bewegen, maar met veel minder risico op blessures.

Eén voet op de grond

Grounded running is een trage vorm van lopen, waarbij je minder afstoot hebt en dus ook geen zweeffase. Eén voet is altijd in contact met de grond en de knie is lichtjes gebogen. Je loopt dus minder snel én vlakker, wat ervoor zorgt dat je je pezen en gewrichten minder belast.

Grounded running houdt perfect het midden tussen snelwandelen en lopen.

 

Grounded running: de voordelen

  • Dankzij deze vorm van lopen belast je je lichaam 20 tot 25 procent minder dan bij lopen, dus je verkleint het risico op blessures aanzienlijk.
  • Onderzoek toont aan dat één keer per week 50 minuten traag lopen al een gunstig effect heeft op je gezondheid.
  • Wil je starten met lopen, maar ben je bang dat het je lichaam te veel belast? Grounded running is het perfecte voorbereidende opstapje.
  • Je kunt er snel mee starten, want je hebt er niet veel voor nodig.

 

PODO+ zet je op weg

Maar niet té snel. Zoals bij elke vorm van bewegen is het een goed idee om je lichaam erop voor te bereiden. PODO+ helpt je op weg:

  • Met een podologische screening kijken we alle biomechanische aspecten van je lichaam na, van eventuele spierverkortingen tot voetafwijkingen.
  • Is er een afwijking? Dan helpen we je met een behandeling op maat, bijvoorbeeld podologische zolen.
  • We geven je schoenadvies op basis van jouw persoonlijke situatie.

 

Wil je doordacht starten met sporten of grounded running? Maak dan gerust een afspraak in onze praktijk voor advies op maat.

Toegepaste behandelingen

Voetverzorging reumapatiënten
Voetverzorging diabetici
Schoenadvies
Podologische zolen op maat
Podologische voetverzorgingen
Podologische screening voor kinderen
Podologische screening voor sporters
Orthonyxie
Orthoplastie
Bewegingsanalyse

Pak je probleem aan bij de basis