Online schoenen kopen: yay or nay!

Let the shopping begin!

Ben je op zoek naar een leuke set pumps of toffe sneakers? Of zijn je sportschoenen tot op de draad versleten?  Dan ben je ongetwijfeld in je nopjes met een leuke korting.
Toch zijn er enkele aandachtspunten waarmee je het beste rekening houdt bij het online schoenen kopen. En nee, dat is niet je man/vrouw die zegt dat je al genoeg schoenen hebt. As if

  1. Kies met een gerust hart voor sneakers. Deze schoenen zitten meestal goed door de gemakkelijke wreefsluiting. Sneakers for everyone!
  2. Koop pumps, laarzen, … met een hakhoogte van maximaal 2,5 centimeter. Let ook op de breedte van de hak voor voldoende stabiliteit. Naaldhakken zijn misschien mooi en elegant, maar een no go voor je voeten, heupen en rug.
  3. Shop niet zomaar nieuwe . Als je sport, belast je je lichaam meer. Daarom klop je het best eerst aan bij een podoloog voordat je sportschoenen (online) koopt. Dankzij een grondige bewegingsanalyse, weet je perfect welke schoenen je in je winkelmandje mag droppen. Koop daarna je sportschoenen niet zomaar in elke winkel. Je plaatselijke speciaalzaak (#kooplokaal) helpt je gericht verder. Zo voorkom je fysieke klachten en ongemakken.
  4. Heb je smalle of brede voeten? Ook dan ga je voluit voor het advies van een podoloog. We kennen de meeste merken en helpen je graag op weg naar meer shopplezier.
  5. Ga voor een merk dat je kent. Maar blijf waakzaam. Het is niet omdat er een vertrouwd labeltje ophangt, dat het altijd een win is voor je voeten.
  6. Bestel de juiste maat. Als volwassene weet je ongetwijfeld of je maat 38 of 40 hebt. Je kroost is minder voorspelbaar. Koop daarom een schuifmaatmeter of teken de voet van je kind op een bladpapier. Meet de afstand van de langste teen tot de hiel.
  7. Draag je podologische zolen? Check dan zeker of de bestaande binnenzolen van je favoriete koopje uitneembaar Meestal kan je deze zolen vervangen door je podologische exemplaren zonder dat je een maatje groter moet kopen. Maar doe zeker de test.
  8. Online schoenen kopen, wordt nog leuker als er ook een fysieke schoenenwinkel in de buurt is. Op die manier ruil je in een mum van tijd je aankopen.

 

Ding, dong …

En dan is het zover! Je pakje wordt geleverd. Vol spanning maak je de doos open en haal je je nieuwe eyecatchers eruit.  Maar vooraleer je je schoenen helemaal inwijdt en een paar vreugdedansjes doet rond de salontafel, check je volgende punten:

  1. Ga voor voldoende stabiliteit. De hiel van je schoen moet stevig zijn. Zo voorkom je fysieke kwaaltjes zoals pijn aan je voeten, knieën, heupen of rug. Ook het middenstuk van je schoen mag niet te veel plooien. Alleen de zone aan je tenen mag vlotjes meebuigen.
  1. Geniet van voldoende ruimte. Kies schoenen die breed genoeg zijn. Gun ook je tenen wat bewegingsvrijheid. Let er dus op dat de neushoogte van je schoenen hoog genoeg is.
  2. Pas je nieuwe schoenen in de namiddag. Je voeten zwellen op tijdens de dag. Als je zeker wil zijn van een paar goed passende schoenen, kies je het juiste moment voor een uitgebreide pasbeurt. In een fysieke winkel kan je moeilijk een halfuurtje passen. Thuis heb je wel die luxe.
  3. Controleer de maat. Haal de uitneembare zolen uit je nieuwe schoenen en ga erop staan. Heb je nog één centimeter over voor je langste teen, dan zitten je schoenen als gegoten.
  4. Laat je niet vermurwen. Je nieuwe schoenen zien er misschien uit als pareltjes, toch kunnen het echte killers zijn voor je voeten. Wees slim en laat je niet verleiden.

 

We wensen je alvast veel plezier bij het online schoenen kopen.
Heb je toch nog een vraag of zoek je advies vooraleer je op de betaalknop drukt? We helpen je graag in één van onze praktijken! Maak hier een afspraak.

Toegepaste behandelingen

Voetverzorging reumapatiënten
Voetverzorging diabetici
Schoenadvies
Podologische zolen op maat
Podologische voetverzorgingen
Podologische screening voor kinderen
Podologische screening voor sporters
Orthonyxie
Orthoplastie
Bewegingsanalyse

Pak je probleem aan bij de basis