Podologische zolen, ook in sandalen

Podologische zolen corrigeren je voetfunctie. Ze houden je lichaam in evenwicht. De seizoenen en de temperaturen staan daar los van. Dus ja, ook wie in de zomer sandalen wil aantrekken, raden we aan om zijn of haar podologische zolen te dragen. Geen reden om de zomer in onevenwicht – en dus met pijn – door te brengen, toch? 😉

Alles is verbonden

Het menselijk lichaam vormt echt een fascinerend en ingenieus geheel. Alles is rechtstreeks of onrechtstreeks met elkaar verbonden. En daardoor ligt de oorzaak van een kwaaltje of een blessure soms ver verwijderd van de plaats waar het probleem zich stelt of waar je de pijn voelt.

 

Van voet tot hoofd

Je voeten zijn het fundament van je lichaam en spelen een belangrijke rol in je mobiliteit en beweeglijkheid. Als podologen zien we vaak dat een probleem met de voeten een vlotte mobiliteit en beweeglijkheid in de weg staat, en daardoor lichamelijke ongemakken veroorzaakt. Denk maar aan pijn aan je knie, heup, rug, schouder of nek.

 

Podologische zolen als deel van je behandelplan

Vermoeden we bij PODO+ dat je lichamelijke klachten het gevolg zijn van een voetfunctie die niet optimaal is? Dan onderzoeken we je en voeren we een bewegingsanalyse van je hele lichaam uit. Zo bepalen we precies het probleem en kunnen we een gericht behandelplan voor je opstellen. Podologische zolen op maat maken daar vaak een deel van uit.

 

Je lichaam in evenwicht dankzij een perfecte pasvorm

Podologische zolen dienen om je voetfunctie te corrigeren. Als je ze draagt, is je lichaam in evenwicht waardoor je fysieke ongemakken verminderen en je minder pijn ervaart. Bij PODO+ ontwerpen we al onze zolen op basis van een 3D-voetscan en gepatenteerde 3D-technologie. Zo ben je zeker van een perfecte pasvorm en podologische zolen die je gemakkelijk in al je schoenen kunt dragen.

 

Ook comfortabel in sandalen

Vooral voor vrouwelijke dragers van podologische zolen bieden mooie warme dagen een uitdaging. Want sandalen vinden die geschikt zijn voor podologische zolen, is niet evident. Maar dat betekent niet dat je keuze beperkt is tot geen sandalen dragen of sandalen dragen zonder je podologische zolen – en dus lichamelijke ongemakken riskeren.

Hou rekening met deze richtlijnen als je sandalen wilt kopen waarin je je podologische zolen comfortabel kunt dragen:

  • Ga voor een sandaal met een gesloten hiel.
  • Kies voor een sluiting op de wreef.
  • Zorg ervoor dat je een sandaal hebt met uitneembare voetbedjes.

 

Wil je meer informatie over podologische zolen of heb je interesse in een bewegingsanalyse? Neem dan gerust contact met ons op.

Toegepaste behandelingen

Voetverzorging reumapatiënten
Voetverzorging diabetici
Schoenadvies
Podologische zolen op maat
Podologische voetverzorgingen
Podologische screening voor kinderen
Podologische screening voor sporters
Orthonyxie
Orthoplastie
Bewegingsanalyse

Pak je probleem aan bij de basis