Een ingegroeide teennagel? Neen, bedankt!

Natuurlijk had je gemerkt dat je teen er een beetje rood uitzag en wat gezwollen was. Maar dat was geen reden om meteen naar de huisarts of de podoloog te lopen. Want die roodheid en zwelling zouden vanzelf wel verdwijnen. Je verzorgt je voeten heel erg goed, toch?

Ingegroeide teennagel = pijn, pus en overgevoeligheid

Helaas. Enkele dagen na je vaststelling voel je een stekende pijn in je teen bij elke stap die je zet, zie je pus aan de zijkant van je nagel, en is je teen heel gevoelig. En dus laat je een professional er toch maar eens naar kijken. Het verdict? Een ingegroeide teennagel.

 

Recht en niet te kort knippen

Je bent echt verbaasd dat je een ingegroeide teennagel hebt. Want je ‘onderhoudt’ je teennagels toch op regelmatig basis. Je knipt ze altijd zo kort mogelijk en mooi rond af. Maar … daar zit net het probleem. Want een teennagel moet je – in tegenstelling tot een vingernagel – recht en zeker niet te kort afknippen. Een nagel groeit vooruit. En elke keer wanneer je je voet neerzet, wordt de huid rond je nagel naar omhoog geduwd. Is die nagel te kort? Dan verhoogt de kans dat hij ingroeit.

 

Wie het schoentje past

Ook je schoenen kunnen aan de basis van een ingegroeide nagel liggen. Is de neushoogte van je schoen niet hoog genoeg? Dan krijg je druk op je nagels. En dat betekent een verhoogd risico op ingroeien. Dat is ook zo als je te kleine en te smalle schoenen draagt. Dan botsen je tenen tegen de voorkant waardoor je teennagels kunnen ingroeien.

 

Een bolle vorm

Knip je je nagels op de juiste manier en draag je schoenen die perfect passen? Dan kun je nog een ingegroeide nagel krijgen. Want als Moeder Natuur je een bolvormige nagelplaat gegeven heeft, heb je een verhoogde kans op een ingegroeide teennagel.

 

Ingegroeide teennagel behandelen: niet voor doe-het-zelvers

Moet je je pijnlijke lot dan zomaar ondergaan? Helemaal niet. Want er bestaan heel wat mogelijkheden zoals orthonyxie en professioneel schoenadvies om een ingegroeide teennagel te voorkomen of te behandelen. Het is belangrijk dat je nooit zelf probeert om een ingegroeide nagelpunt te verwijderen. Want zo kun je meer kwaad dan goed doen. Ga altijd langs bij je huisarts of je podoloog.

 

Wil je meer informatie om een ingegroeide teennagel te voorkomen? Of heb je last van een ingegroeide teennagel? Neem dan gerust contact met ons op voor een consultatie.

Toegepaste behandelingen

Voetverzorging reumapatiënten
Voetverzorging diabetici
Schoenadvies
Podologische zolen op maat
Podologische voetverzorgingen
Podologische screening voor kinderen
Podologische screening voor sporters
Orthonyxie
Orthoplastie
Bewegingsanalyse

Pak je probleem aan bij de basis