Tintelingen in de voeten

Iedereen heeft wel eens last van tintelingen in de voeten. Het voelt alsof je ledematen slapen of je “geniet” van speldenprikjes in je voeten. Niet pijnlijk, maar wel vervelend.

Gelukkig verdwijnen de tintelingen in je voeten meestal snel, als je je houding verandert. Even een position switch van je benen en klaar. Je zenuwen en bloedvaten krijgen weer alle vrijheid.
Ook schoenen die vooraan te smal zijn, kunnen je dezelfde klachten bezorgen. Die vervang je dus het beste door enkele nieuwe stappers.

Maar blijven je problemen aanhouden? Dan is er wat meer aan de hand.
Wij sommen de meest voorkomende oorzaken van tintelingen in je voeten op én vertellen je graag meer over onze aanpak.

Neuropathie, Morton neuroom, zenuwpijn, voeten, diabetesvoet PODO+
  1. Neuropathie

Neuropathie is een aandoening die de zenuwen in ledematen aantast. Mensen met suikerziekte hebben hier vaak last van. Een verhoogde bloedsuikerspiegel beschadigt de zenuwen in het lichaam en zorgt voor minder gevoelige zones, ook in de voeten en tenen.
Dit kan ernstige gevoelden hebben, bijvoorbeeld wanneer een klein steentje in je schoen onopgemerkt blijft en schade veroorzaakt. Daarom is een tweejaarlijks nazicht bij de podoloog een absolute must.

 

  1. Mortons neuroom

Een mortons neuroom is een beklemming van een zenuw tussen het derde en vierde middenvoetsbeentje.

Zowel te smalle schoenen en/of hoge hakken zijn vaak de boosdoeners. Soms is deze aandoening aangeboren.

De oplossing voor dit probleem ligt in orthoplastie en professioneel schoenadvies waarmee je meer ruimte vrijmaakt voor je tenen. Zeg maar byebye aan je Louboutins.

 

  1. Tharsal Tunnel Syndroom (TTS)
    Ook een zenuwbeknelling aan de binnenzijde van je enkel kan de oorzaak zijn van tintelingen in je voeten. De pees aan de binnenkant van je enkel is door bijvoorbeeld artrose of een verkeerde voetenstand verdikt en zorgt voor een beknelling van je zenuwen.

Je podoloog kan je helpen met podologische zolen of een aanpassing aan je schoenen om de druk op de zenuwen te verminderen. Zijn je spieren verzwakt op die specifieke plek? Dan verwijzen we je graag naar een kinesist.Bovenkant formulier

 

 

  1. Hernia

Heb je last van een dove voet? Dan is een hernia misschien wel het eerste wat door je hoofd spookt. Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping geeft druk op je zenuwen waardoor je uitstralingspijnen, tintelingen of een doof gevoel in je bil, been of voet ervaart.
Denk je dat een operatie je enige redding is? Dan heb je het mis. Ook bij een hernia klop je het best even aan bij een podoloog voor een check-up. De oorzaak van je hernia kan het gevolg zijn van een scheefheid in je rug door een verschil in beenlengte. Met een podologische zool is dat in één, twee, drie opgelost.

Heb je baat bij sterkere rugspieren? Een gespecialiseerde kinesist is one phone call away.

 

  1. Piriformis syndroom

Als je piriformis spier verkort, opgezwollen, gespannen, verkrampt of ontstoken is, kan dit ook je heupzenuw (nervus ischiadicus) beknellen of irriteren. Hierdoor voel je klachten in je bil met tintelingen en/of pijn in de achterkant van je bovenbeen, knieholte, kuit en voet. Een standaardafwijking in je heupen is vaak de oorzaak. Gelukkig biedt zooltherapie een geslaagde oplossing voor je probleem.
Heb je een zittende job en beweeg je weinig? Dan kan een spierzwakte de trigger zijn. PODO+ werkt met een uitgebreid netwerk van kinesisten samen, die samen met jou op zoek gaan naar een oplossing op maat.

Heb je last van tintelingen in je voeten? Ben je dat dove gevoel zat? Dankzij een bezoekje aan een podoloog maak je in een mum van tijd komaf met je ongemakken.

 

Toegepaste behandelingen

Voetverzorging reumapatiënten
Voetverzorging diabetici
Schoenadvies
Podologische zolen op maat
Podologische voetverzorgingen
Podologische screening voor kinderen
Podologische screening voor sporters
Orthonyxie
Orthoplastie
Bewegingsanalyse

Pak je probleem aan bij de basis